Tatar z łososia z awokado i melonem w 5 minut.
Cześć !
Z tej stony Edyta…
Dziś sprzedam Ci przepis na sałatkę, która rozwala podniebienie!!
Samo zdjęcie nie oddaje tego, co się dzieje, kiedy konsumujesz to połączenie smaków.
Zaskocz swoich gości albo po prostu bądź smakoszem swojego własnego wieczoru.
Tatar z łososia z awokado i melonem
Składniki:
- 100 g wędzonego łososia
- pół awokado
- melon ( dawałam na oko)
- łyżeczka – syrop klonowy (lub miód)
- łyżeczka – musztarda
- pół łyżeczki – oliwa
- sos balsamiczny
- orzechy włoskie
- rukola
Sposób wykonania:
Łososia pokrój w drobną kostkę. W miseczce zmieszaj syrop, musztardę i oliwę, a następnie dodaj łososia i wymieszaj. Na sałatę (ja użyłam rukoli) wyłóż gotowy tatar z łososia. Jako drugą warstwę ułóż awokado, a następnie melona. Całość polej sosem balsamicznym i udekoruj orzechami włoskimi.
Smacznego
Zobacz również….
Przepisy na śniadania i podwieczorek
Dodaj komentarz