Jeżeli mnie już znasz to wiesz, że jestem zwolennikiem szybkich i zdrowych posiłków, a od momentu, kiedy zostałam mamą szybkie gotowanie to chyba moje drugie imię 🙂

 

Dziś mam dla Ciebie…

 

Makaron z zielonego groszku z pesto z nerkowców i pietruszki

 

Składniki:

  • makaron z zielonego groszku (dostępny w sieciówkach na półkach ze zdrową żywnością. Czas gotowania 7 minut!)
  • suszone pomidory
  • natka pietruszki
  • olej lniany
  • suszone pomidory
  • pomidorki koktajlowe
  • parmezan
  • orzechy nerkowca lub pistacje
  • czosnek, 1 ząbek

 

Sposób przygotowania:

Orzechy, czosnek i natkę pietruszki blenduję w blenderze. Jeżeli wyjdzie Ci zbita konsystencja dodaj odrobinę wody lub łyżkę oleju lnianego. Pomidory suszone pokrój w paseczki, a pomidorki koktajlowe podpiecz na patelni. Ugotowany makaron najpierw zmieszaj z gotowym pesto, a następnie dodaj pomidory i posyp odrobiną parmezanu.

 

Zainspiruj się życiem i koniecznie zobacz! 

 

 

 

Loading...