Nie zastanawiaj się długo!
Spisz listę na zakupy i działaj.
Danie przygotowałam w 20 minut.

 

Ryż z batatami, szpinakiem i cieciorką

Składniki:

  • duży batat
  • jedna cebula
  • dwa ząbki czosnku
  • imbir (3cm)
  • cieciorka
  • mleko kokosowe (puszka)
  • sól, pieprz
  • papryka czerwona ostra
  • trawa cytrynowa
  • kurkuma, carry
  • szpinak świeży

Ryz z batatami, szpinakiem i cieciorka

 

Sposób wykonania:

Cebulę drobno posiekaną podsmaż na patelni z czosnkiem i imbirem startym na tarce. Dodaj pokrojony w kostkę batat i podsmażaj około 3 min. (dodaj mleko lub wodę, aby wytworzyć parę). Dodaj przyprawy. Następnie dodaj cieciorkę, mleko kokosowe i podsmażaj około 15 min. (tak, aby mleko odparowało). Na koniec dodaj świeży szpinak i wymieszaj całość.

Gotową mieszankę dodaj do ryżu, który ugotuj bez soli.

SMACZNEGO!

 

Stale brakuje Ci pomysłów na zdrowe i szybkie posiłki?
Zapraszam na mojego kulinarnego BLOGA.

Więcej inspiracji do zdrowego stylu życia znajdziesz TUTAJ

Loading...